• 本

Finding “Washoku” Japanese Food Culture

出版社名 電気書院
出版年月 2017年2月
ISBNコード 978-4-485-30406-8
4-485-30406-X
税込価格 990円
頁数・縦 45P 26cm

商品内容

目次

Heart of “Washoku”(Heart of “Omotenashi”
Basic manners to enjoy “Washoku” ほか)
Seasonal Events and Foods(New Year’s Day on January 1
“Jinjitsu no Sekku” on January 7 ほか)
Arrangement of “Washoku”(Two Basic Principles of “Washoku”
Expression of the Sense of Seasons ほか)
Foods add color to “Washoku”(Staple Food of “Washoku”:Rice
Leading Food of “Washoku”:Fish ほか)
Foods enhancing the taste of “Washoku”(Water
Dashi ほか)

出版社・メーカーコメント

2013年12月、和食がユネスコの無形文化遺産に登録され、世界中で和食が注目されています。本書は、和食文化にみる日本人のこころの美学と知恵、そして祈りに、少しでも多くの方々に触れていただけるように、絵とともに分かりやすくまとめたものです。